Friday, May 14, 2010

napa aku minat gan K-POp??

ramai tny napa sy minat gan org2 korea ni..
jwban common sy:~~ sbb mereka best~~~ehehehhe
sbnr nya bnyk sbb npa sy ske tahap karma gan dorg nie..

meh nak citer cam ne sya leh terjerumus dlm dunia k-pop nie..
1st k-pop yg sya minat yelah super junior a.k.a suju a.k.a sj..
memula tgk drg dlm movie pin-up boys.. tp ms tu x minat lgi
pastu tgk dorg dlm variety show exploration human body (EHB)..
prog ni mmg best sbb dorg wat experimen psl badn kte.. pendekkan cite prog ni mmg sgt2 best..



mcm pe yg sy tulis pd entry yg lps suju ada 13 org member..
mmg ramai kan??

leeteuk- sy plng ske mmt ni sbb dia sorg yg sgt2 klakar n sorg leader yg baik.. bkn sng nak jg 12 org lelaki yg mcm2 ragam ni..

heechul- dia ni plakon jgk.. x bleh menari byk sgt sbb kaki dia pth n ada besi kat kak dia..

hangkyung-org china. x reti sgt ckp korea. pnh rkn2 dia komen ble da lama sgat duk korea dia x tau ckp bahsa cina. pastu ble dia blik cina dia lupa bahsa korea.. last2 2 2 bahsa dia x tau..hhaahaha...

eunhyuk-dia ni slalu kne buli gan kwn2 dia..kdng2 cian gak gan dia ni..eehheeh..
plng pandai menari.. mkn lama mkn ensem plak mmt ni..hehheheh

yesung- seorg yg x de prsaan n anak mak..hehhehe

kangin- plng nkl dlm suju.. slalu buli kwn2 dia..

shindong-dj radio n pengacara yg berbkt..

sungmin-antara yg bersuara merdu.. skrg ni mkn tembam..

donghea- akan nangis ble citer psl mendiang ayh dia.. dia sgt syg n rpt dgn ayah dia n ayh dia meninggal masa dia nak bg 1st gaji dia kat ayah dia...

shiwon-plakon berbakat besar.. sy sgt2 ske dia b'lakon citer oh! my lady... thumb up pda shiwon..

ryeowook- katanya dia ni kuat makan.. tp bdan tang tu jgk.. hehhehhe
dia da jd smkn "men" skrg nie..hohhohooh...

kibum-antara yg plng pandai menari... panadi speaking english tp x menunjuk sgt.. kre humble la nih..

kyuhyun- adik bongsu dlm suju.. suara mmt ni mmg sdp.. ensem plak tu..

skrg ni kibum, kangin n hangkyung x de
kibum tgh sbuk blakon
kangin direhatkan sbb kes pukul n skrg ni nak msk army..
hangkyung jgk direhatkan sbb dia nak saman syarikat rkaman dorg (SME)..




p/s-suma komen diatas adalah komen pribadi sy... so kalu tersalah tu jgnn la marah ye..

Thursday, May 13, 2010

SUJU with new album... SYiOk ma!!!


kemarin ada 1 kwn fb sya g tau suju ada album bru.. the 4th album...waa!!!! sgt excited... album kli ni ada 11 buah lgu yg mana lagu- 미 인 아 (BONAMANA) – Mi In Ah m'jd single p'tama mreka..


komen sya tuk lagu n mv dorg ni:

erm.. lagu ni x bnyk beza dri lagu sory2.. set tuk mv dorg pon cam set lgu sory2... t'msk la dance tuk lgu ni...(ada mcm adlin komen tuk a.f x?? hheehehe) tu cuma komen ikhlas dri sya...setiap org ada p'dpat msg2 kan??
myb dorg x sempat nak reka step bru kot... iyela album sory2 pon rsnya x smpai stahun release kan???

sytle dorg plak sgt WOW!!slu jadi prob bg sy nk knl spa dorg ssb style dorg totally different...
msa album sory2 dlu pon ssh nak knl dorg.. terkebil2 la mata ni nak knl pasti dorg ni.. tuk album kali ni dorg sgt2 la smart... msg2 ada 6 pax.. c sung min pon tembab.. sng hati agak nya.. ryeowook pon da mkin 'man' da skrg.. yg pntng sya mmg ske style dorg tuk album kali ni

agak sdh ble album kali ni cuma ada 10 org je yg involve. kibum, hangkyung, n kangin x de...
ble mreka x de tuk album ni cam x lengkp rsnya... wlaupun dorg ni rmai 13org tp tu la keunikan mereka ni.. friendship mereka, kegilaan mereka n banyak lagi klau nak di senarai kan..

bAgi yg x knl super junior mereka adalah sebuah kumpulan dr korea selatan.. mempunyai ahli sermai 13 org x termsk 2 ahli dr china.. di ketuai oleh leeteuk n yg paling bongsu skli kyuhyun..
(rujuk gmbr diats tuk mengenal pasti siapakah mereka)..

pe2 pon sbgai peminat suju or elf sya ttp akan meyokong mreka..
SUPER JUNIOR SARANGHEA!!

video

tEStinG2.. 123..

ASSALAMUALAIKUM..
x tau la nak start dri mana.. sy bru nak berjinak2 dlam pnulisan blog nie..so x tau cam ne nak start.. i think i should knlkan diri dulu kot.. nama sy norliyana binti ibrahim.. b'asl dr batu pahat johor da berumur 23 thn.. sya merupakan ank bungsu dari 7 adik beradik.. ramai?? tnya la my parents.. hehehehe...
srkng sy masih blaja lagi di UiTM Segamat, course B.Mark @ Bachelor in Marketing... pe lgi ye nak citer?? sya sorg yg amt gle kan dunia K-POP... saya amat minat dengan K-POP artis mcm super junior, big bang, shinee, ss501 n bnyk lg kalu nak cite mmg x hbs...
sya rs smpai sini dlu entry sya tuk kali ni.. jumpa lgi dlm entry seterus nya...
daaaaaaaa...........